Zpět na recepty Zpět na polévky |
Polévka s kuřátky
2 mladé petržele - celé 4 mladé mrkve ( jejich průměr nebyl ani 1 cm) 20 hrachových lusků podle možnosti 1-2 hrsti kuřátek, (houba-liška obecná) hrst ovesných vloček olej, sůl 1 lžička vegety 3-4 hrnky vody 3-4 stroučky česneku Omyjeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kolečka, petržel nakrájíme i s natí. Potom ji nasypeme do hrnce a osmažíme i s prolisovaným česnekem a vyloupaným hráškem. Až vše pustí šťávu, přidáme i nakrájená kuřátka, osolíme a krátce podusíme. Potom je zalijeme vodou, přimícháme i hrst ovesných vloček a vegetu. Pokud se vám podaří sehnat čerstvou jarní zeleninu, nejlépe z vlastní zahrádky, pak je polévka pravým gurmánským zážitkem. Nasytí dvě osoby. |